kolmapäev, september 30

TšEHHI

Maa, kus mets vohab, mäed kõrguvad, nii suurtel kui väikestel linnadel üks kirik ja keskväljak ilusam kui teine, õlu odavam kui koka koola ja iga nurga taga on alati midagi põnevat!
Olime esmaspäevast laupäevani seal. Ööbisime küll Prahas kuid käisime enam jaolt autoga linnast väljas erinevates ilmakaartes uudistamas nii lähemal kui kaugemal. Koha nimesid on võimatu hääldada või meelde jätta, isegi sat nav'i oli peavalu neid sisestada, kuid see eest oli tõesti igal poole mega ilus!
Esimese asjana hotelli jõudes jäi silma üks kohalik baar. Võibolla, et liiga kohalik. Kui me õlled kätte saime ja õue maha istusime, siis baari töötaja kõõlus pidevalt ukse lävel, et meid vahtida. Ma ju valge ja Ragul mitte, võibla nad pole varem sellist nähtust näinud...
Käisime Rock Towns'is, mis on Prahast põhja poole ning mis on väidetavalt väga suur ala erinevate põhipunktidega, kus on hästi suured kaljud ja mäed. Kuna neid oli nii raske ja keeruline leida, käisime kahes kohas vaid.
Sel on juba jõulud käes

Viimasel päeval polnud enam väga palju energiat, nii et kiikasime tüüpilised atraktsioonid üle. Ragul oli bookinud meile tai massaaži. ou emm džii. See oli nii hea! Enne seda mõtlesime, et sööks veits, muidu on kõhud peale massaaži megatühjad. Leidsime mingi laheda kohakese, kus burgereid pakutakse. Mulle need küll eriti ei istu, harva käime Londonis Five Guys' burgeri kohas, sest see on vaieldamatult Raguli lemmmmmik aga nüüüd, see pisike koht Prahas on ta uus lemmik, sest ta burger olevat lihtsalt nii hea olnud! Pidin ka tõdema, et mu seene, sinihallitusjuustu burger oli ülinämm. Ainult et nüüd, kui isu tuleb, siis me ei saa ju..

Reisiga jäin ülirahule. Tihtipeale erinevates linnades ringi jalutades meenutas kõik täiega Tallinnat ja selle vanalinna. Täiega tuli kodu igatsus! Aga õnneks hiljemalt jõuluks lähme Eestisse!

Tagasi jõudes esimese asjana läksime pühapäeva hommikul või noh, suht keskpäeval hommikust sööma. Kuna me kuus päeva järjest sõime hotellis hommikust ainult mis saada oli, ehk siis hunnik saia ja eriti maitsvaid erinevaid vorste ja juuste, tahtsime tagasi olles midagi sooja saada. Cafe 338 mis meie lähedal on, on hästi populaarne ning seal oli megajärjekord uksest välja. Kõndisime veel 2 min ja läksime ühte teise. No seal oli toit vähemalt sama hea! ja odavam
Õhtul olime veel holiday mode'il ja tellisime india toitu, kuid nüüd ma kavatsen tubli ja hoolas olla! Šokeerival kombel liha isu pole, sest taaskord-tšehhis sai seda lihtsalt liiga palju!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Aasta lõpu värgid

Ragulil oli just 2 nädalat vaba, sest kooli vaheaeg oli ja ta töötab erakoolis, seal antakse lastele rohkem vaba aega. Otsustasime minu auto...